Може би ще ви разочароваме, като ви кажем, че не всичко е синьо в “Made in Blue” и че името подлъгва своите посетители спрямо интериора си. Но това не бива да ви обезкуражава да го посетите, или пък да спрете да четете разказа ни, като натиснете хикса в горния десен ъгъл на екрана.

Открихме мястото съвсем случайно в един от онези пролетни дни, когато както е слънчево в един момент, на следващия се изсипва дъжд като из ведро. И както се разхождахме в центъра на София, се случи точно това. Ето защо решихме да седнем някъде и да се стоплим докато дъждът спре. Бързайки със ситни крачки, изведнъж се озовахме на ул. „Юрий Венелин“ 6 до една приказна синя къща и си казахме: „Това ще е нашият подслон за следващите няколко часа.“

Входът на „Made in Blue“

Отвътре “Made in Blue”е също толкова приказно, точно колкото обещаваше и външния вид на къщичката. Тя е на 3 етажа, всеки с по няколко отделни стаи, като всяка една от тях е с различна концепция и различен дизайн. Не знаем дали е, защото бяхме премръзнали от намокрилия ни дъжд, но още с прекрачването ни на прага на синята къща, усетихме нейния уют и топла прегръдка.

Избрахме да се настаним в една от стаите на първия етаж, в която нямаше други хора и се потопихме в комфорта на мястото, където звучеше тиха и приятна музика. Поръчахме си горещи напитки и, разбира се, не успяхме да устоим и на приятния аромат от ястията, които се носеха от съседната стая. Затова се поддадохме и си поръчахме и по нещо за хапване.

Изключително много ни допадна идеята за сезонно меню, тъй като така бяхме сигурни, че ястията, които си поръчаме, ще бъдат направени със свежи продукти.

Чийзкейк с боровинки и лате
Сандвич с пилешко месо ала „туист“

Всичко беше ужасно вкусно, романтично и приятно и тъкмо, когато си помислихме, че няма накъде повече, едно момиче от персонала ни каза, че ако искаме, може да се качим и на тавана на синята къщичка. Разбира се, веднага си взехме нещата и се възползвахме от ситуацията да разгледаме и останалите стаи на “Made in Blue”.

Както ви споделихме в един от постовете си в социалните мрежи – няма по-хубаво от лошото време.“ И това го разбрахме още щом изкачихме и последното стъпало и запалихме лампите на тавана – мека топлина с прозорци към небето, върху които тихо се разбиваха падащите капки дъжд. Тук отново звучеше тихата и приятна музика, затова просто се настанихме и наслаждавахме на момента. Хубавото е, че на тавана има и няколко библиотеки с книги, така че ако се случи да сте в малката синя къщичка в лошо време, собствениците са се погрижили за това как да оползотворите времето си и да не ви е скучно.

Танското помещение
Таванското помещение

Поседяхме още час докато дъждът най-накрая спря, последван от няколко лъча слънце. Благодарихме за гостоприемството, което получихме от персонала по време на перфектния дъждовен следобед, и си обещахме да посетим “Made in Blue”съвсем скоро отново, за да изпитаме от уюта и на лятната градина на малката синя къщичка на ул. „Юлий Венелин“ 6. И това, че “Made in Blue”само загатваше за сините нюанси на името си, интериорът вътре успешно успява да събере в едно изкуството, вкуса и уюта.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *