Дълго време се чудихме с какво точно да ви изненадаме за Световния ден на креативността и иновациите. Обмисляхме каква интересна снимка да си направим, за какво новост да ви споделим. Когато в един съботен следобед, отговорът стоеше просто пред нас. И по-точно в началото на Витошка, пред заведението “Djanam” – предпочитано място за разходка от софиянци при хубаво време. Каквото беше и точно тази събота.

Началото на бул. „Витоша“

Няма как да пропуснете майстора на кафе, защото пред него винаги има много голяма опашка от хора, всеки наредил се с една единствена мисъл: да получи своето необичайно кафе. Казваме необичайно, защото нито едно кафе никога не е едно и също. Тайната на Влади  се крие в това, че неговите клиенти сами избират дизайна на своето на кафе, а той просто твори върху него на момента.

Barista Vladimir Stoev

Идеята за персонализираното кафе се появява преди около 3 години и днес (смеем да кажем) всеки трети по Витошка се радва на красивата картина, която грее от чашата в ръката му.

Успяхме да си откраднем с него единствено 5 минути, в които да ни отговори на най-важния въпрос: какво го вдъхновява да създава произведенията си върху топлите напитки. Когато му го зададохме, Влади бавно вдигна глава, и ни отговори: „Усмивките на хората, разбира се! Може ли да има по-голяма награда за един творец от това?“

Творящият Влади

И за да ви убедим още повече в това, че действително неговите клиенти са най-важни за работата му, след като направи кафето, Влади се опитва да отдаде нужното внимание на всеки един от тях, като се снима с него, за да запамети момента, който е също толкова необикновен, колкото картинката върху топлата ви напитка. Тук е, може би, моментът да споменем, че всеки един от цветовете, които ще видите върху артистичния шедьовър, е с различен вкус. И за да се получи онзи неповторим вкус, който е следващата отличаваща го съставка, е необходимо да ги смесите заедно и чак тогава да отпиете.

И ако не обичате да пиете кафе като нас, не се безпокойте – Влади рисува и върху: мляко с какао и горещ шоколад. Така че не се притеснявайте да се наредите на опашката с останалите хора. Гарантираме ви, че няма да останете разочаровани.

Сега вече знаете защо се отказахме от креативната снимка, а се спряхме на още по-креативния човек – Влади, с когото кафето никога не е едно и също. И сега вече знаете, че изкуството не познава граници и истинската същност му същност се състои в това да предизвика някаква емоция в отсрещния човек. И ние искрено благодарим за усмивките, които ни донесе това (не)обикновено кафе.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *