На около 5 км. от гр. Созопол, в близост до Замъка „Влюбен във вятъра“ в с. Равадиново се намира царството на бога на морето според римската митология – Аквапарк „Нептун“. Заради местоположението на двете забележителности – Замъкът и Аквапаркът – ви препоръчваме да си закупите комбиниран билет на цена от 38,00 лв. на човек (прочетете повече за Замъка ТУК).

Аквапаркът неслучайно носи името на владетеля на моретата и течащите води – към момента това е най-големият аквапарк на територията на страната ни, заемащ площ от 500 хил. кв. м.

Аквапарк „Нептун“

Цялото пространство с пързалки на Аквапарк „Нептун“ е разделено на 3 части: Кула „А“, Кула „В“ и „Пратер“.

Броят на пързалките в Кула „А“ е 7, като по някои от тях могат да се пускат и по двама души на надуваеми пояси.

Кула „В“ е за по-екстремните посетители на Аквапарка. Броят на пързалките в нея е 2, но за сметка на това пък адреналинът е висок и ние гарантираме, че спускането по тях е различно всеки път.

Гледка от Кула „А“ към Кула „В“

„Пратерът“ е мястото където „Негово Величество“ е детето. Тук са разположени 7 детски пързалки и един студен душ. Заедно с това има специално обособени пространства за игра на волейбол, мини футбол и зона за детски игри.

„Пратер“

Всяка една от пързалките е обезопасена, като при всяка от тях има по един спасител. За допълнително гарантиране на безопасността, в долната част на пързалките също има спасители, които също са нащрек и следят за реда на спускане по тях.

Освен разнообразието от пързалки за възрастни и деца, на територията на Аквапарка има 4 бара (единият, от които е воден) и заведения за хранене, като още на входа служителите слагат на посетителите гривни с чип.

Воден бар

Гривните имат няколко функции: първата служи като пропуск за влизане и излизане от Аквапарка, докато втората служи като разплащателно средство за баровете и заведенията за хранене. При входа има каса, от която посетителите взимат своите гривни и могат да ги заредят със сума по свой избор. Когато напукат Аквапарка, останалата сума им бива възвърната.

Част от услугите, които се предлагат на територията на Аквапарк „Нептун“, включват и фотографи, които само ви дебнат да се спуснете по една от пързалките и да запаметят щастливите усмивки на лицата ви.

Друго предимство, за което управителите на Аквапарка са се погрижи, е транспортът. За тези от вас, които посещават атракциона с колите си, паркингът отпред е безплатен за целия ден. Но, за тези от вас, които се наслаждават на почивката си в някой от близките морски курорти, има организиран безплатен трансфер, като часовете на тръгване и спирките са публикувани на сайта на Аквапарка: https://aquaparkneptun.com/bg/portfolio-items/bezplaten-transfer/

Отдавна аквапаркът не е място само за малки деца. Ето защо понякога трябва да позволите на детето в себе си да се появи на повърхността и да го зарадвате с водно приключение, примесено с лек адреналин и просто да си изпитате всяка една емоция до край.

Снимки: www.aquaparkneptun.com

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *