Изразът „любов от пръв поглед“ би могъл да опише чувствата, които изпитах през първото ми посещение на Лондон.

За първи път посетих града през 2015 г., като първият ми спомен от там бе как се изкачвам по стълбите на метростанция „Оксфорд Съркас“ и попадам на една изключително красива гледка. Лондон успя да ме прелъсти с енергията, която неговите жители носят, и с възможностите, които открива пред младите хора като мен.

Из улиците на Лондон

В периода от 2015 до 2017 г. посетих града десетки пъти и успях напълно да преоткрия всяка една част от него, а през есента на 2019 г. се преместих да живея там. Като един наскоро завършил университета студент, Лондон ми предостави възможност за кариерно развитие в една от многото му високи, стъклени сгради, разположени на метри от р. Темза. Всяка сутрин се наслаждавах на гледките, за които милиони туристи плащаха ежегодно да посетят. Животът, който градът ми предоставяше, беше уникален, а обстановката, сред която се развивах, беше подобна на обстановката описана в сериала „Костюмари“.  

„Tower Bridge“

Всеки петък беше специален за мен и за моите колеги. Работодателят ни позволяваше по-ранно приключване на работния ден + неограничени алкохолни напитки в офиса, които пиех на бюрото си! Обикновено, до приключването на работния ден, с колегите ми сме изпили по няколко питиета и сме готови да продължим нашия „тийм билдинг“ в един от пъбовете на „Лондон Бридж“. Седяхме в пъба докато не отвореха клубове, в които продължавахме да се забавляваме до късни вечери или ранни зори.

Уикендите обичайно си бяха от мен за мен. Обичах да се разхождам сам по реката от „Уопин“, където живеех, минавайки през „Талър Хил“, „Тауър Бридж“ и стигайки до „Окото“ и „Биг Бен“. Когато беше слънчево, се наслаждавах на тревата, точно пред колелото с приятна книга, а в дъждовните дни прекарвах времето си в едно намерено от мен бижу (тераса бар) в района.

Едно от многото ми любими неща в града е, че той никога не спи и имаш възможността да се забавляваш 24/7, като същевременно с това предоставя множество възможности за личностно и кариерно развитие.

Какво ви съветвам да посетите в Лондон?

Лондон е най-красивият град, който съм посещавал досега. Градът е пълен със забележителности, история и Викторианска архитектура, които за мен лично разгръщат пълния си потенциал нощем. Съветвам ви, ако искате да се насладите напълно на красивите гледки – направете го вечер!

„Окото на Лондон“

„Окото на Лондон“: Несъмнено „Окото“ е една от най-популярните забележителности и атракции на града. Разминаването с тълпата може да се окаже трудно през деня понякога, понеже колелото се радва на доста посетители, но ако не сте готови да ви бутат, настъпват и пресичат пътя, по-добре не ходете в Лондон. През деня около „Окото“ често се срещат улични комедианти, танцьори и музиканти, които изключително много допринасят за атмосферата на града. За мен то е най-красиво нощем, когато ярката светлина на колелото се отразява във водите на Темза.

„Окото на Лондон“

“Биг Бен“: Малцина са тези, които не са чували за големия часовник в Лондон. През първата година, в която посещавах града оставах на място, което беше в непосредствена близост до кулата часовник и колелото. Успявах да се насладя напълно на биенето на камбаната, на всеки кръгъл час. По необяснима за мен причина, всеки път щом чуех звука на часовника – беше като за първи път.

„Биг Бен“

“Площад Трафългар”: Площадът е изграден по повод победата на британските войски над Наполеновата войска. Честно казано площадът  не е нищо особено, но аз обичах да го посещавам, особено вечер, когато там можете да получите най-голямото доказателство, че Лондон никога не спи! Заедно с това площадът се намира в непосредствена близост до „Бъкингамския дворец“, към който, ако сте се запътили, съветвам да минавате през ул. “The Mall”, която е разположена между двете забележителности.

Площад „Трафългар“

Бъкингамският дворец”: Несъмнено това е една от най-популярните сгради в световен мащаб. Дворецът е на повече от 300 години и разполага с 600 стаи, които, за съжаление, не са възможни за посещение целогодишно. Местността бива охранявана от изключително стриктна стража, която рядко може да се наблюдава да говори или да помръдва.

„Бъкингамският дворец“

Съветвам ви също да посетите “Tower Hill”, “Tower Bridge” и “The Shard”, намиращи се в непосредствена близост една до друга. Уникалната гледка, на която се наслаждавах на обедните ми почивки, беше от на най-високата сграда в града – “The Shard”.

Това са моите топ 4 забележителности на Лондон. Спомените, които съм натрупал за града, ме карат често да се връщам при него в мислите си.

Текст: Симеон Тодоров

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *