От началото на годината много популярно място се оказа „Музеят на илюзиите“, намиращ се в центъра на София, на около 2 минути има – няма от метростанция Сердика.

Като фен на предаването „Brain games“, мястото определено предизвика интерес в мен. Затова с моя приятелка решихме да го посетим. Моят билет като студентка беше 17,00 лв, а на приятелката ми – 21,00 лв.

Грешката беше наша, че избрахме да отидем в неделя, тъй като имаше твърде много хора – както възрастни, така и деца. Но хубавото беше, че персоналът поддържаше един определен капацитет души в изложбата и по този начин човек можеше сравнително спокойно да разгледа експонатите.

В музея има разнообразие от експонати, чиято цел е да те обвържат в илюзорния акт и да те направят част от него. Повечето от тях изискват да преместиш даден предмет, да го докоснеш и по този начин сам да станеш участник.

Най-впечатляващи според нас бяха обърнатата наопаки стая и илюзията със стола, при която седящият изглежда като джудже, а правият като великан в сравнение с него.

Интересна също е и историческата секция на Музея и зелената стая, в която можеш да рисуваш със светлина.

Всичко на всичко обиколихме изложбата за около час и половина, като в това време освен разглеждането на експонатите, се включи също и изчакването да си направим снимки.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *