След като вече сте се разходили из улиците на град Охрид (ТУК), е време да се разнообразите.  В този блог ще ви предложим активност, без която посещението ви до Охридското езеро не би било толкова хубаво.

На територията на манастира  „Св. Наум“, който е само на 30 км. от град Охрид,  се намират „изворите на Св. Наум“, част от Националния парк „Галичица“. Мястото е защитено и в него е забранено да се движат моторни лодки. Може да го срещнете и под названието „Изворите на река Черни Дрин“, защото самата река се влива в извора край „Св. Наум“ и излиза от него от другата страна без изобщо да смесва водите си с тези от извора.  

Македонците смятат, че ако сте били при манастира „Св. Наум“ и не сте се качили на лодка по изворите му, сте направили най-голямата грешка в живота си.  Ние можем да споделим, че хората са абсолютно прави, защото първото нещо, което попада в съзнанието на човек е, че се намира в друг свят. Ще останете възхитени от изумителната природа, заобикаляща ви както наоколо, така и под вас – във водата.

Ледено студени и кристално чисти води…

Лодките са малки и уютни. Обикновено собствениците им разбират прекрасно български език, но за съжаление след като заплатите за услугата – започват да говорят на македонски. Това не бива да ви прави впечатление, по-важно е какво ще видите с очите си.

Поглеждайки към водата, ще видите на дъното й множество пясъчни фонтани, от които може да се наблюдава как тя извира. Истинска магия!

След като приключите разходката си, можете да хапнете в едно от многото ресторантчета около изворите.

Несъмнено разходката с лодка точно на това място е нещо, което трябва да се изживее. Нека това бъде десертът на вашето „Охридско приключение“.

До нови срещи! 😊

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *