Освен културен център, Стоун Таун, наричан още “Каменния град“, е богат на история и красива арабска архитектура. Намира се в Танзания и е единственият град на територията на остров Занзибар. Предлагаме ви няколко полезни съвета какво да посетите, опитате и видите из уличките на града.

Улиците на Стоун Таун
  • Къщата музей на Фреди Меркюри – Къщата не представлява нищо интересно, но в нея е живял до 6 годишна възраст световно известният лидер на групата Queen.
Къщата музей на Фреди Меркюри
  • Катедралата Christ Church – Първата католическа църква в Африка, построена от коралов камък. Изключително интересна и тъжна история носи това място, защото в миналото там са отвеждали робите, били са изтезавани и затваряни в подземни стаи, където са чакали да разберат своята съдба без храна и вода. Колкото повече издържат на побоя и глада, за толкова по-висока цена се продават след това.
Статуи на роби в двора на катедралата
Катедралата Christ Church
Подземно помещение, в което са затваряни роби (мъже, жени и деца)
  • Пазарите на Стоун Таун – те са навсякъде, има един основен в централната част на града, на който продават всичко, от храна, до магнити. Хората твърдят, че пазарлъка там не върви, но от първо лице ние можем да кажем, че с повече усилия нещата са възможни.
  • Вратите на Стоун Таун – Врати, врати, врати… Навсякъде е пълно с красиви врати, изработени в индийски и арабски стил. Нещо, което ще видите навсякъде , защото това е отличителен белег на града.
  • Prison Island – В близост до пристанището на града се намира един красив малък остров, наричан “затворническия остров“ или “острова на костенурките“. Името му идва от факта, че в миналото там са карантинизирани страдащите от тежки болести, с цел да не заразяват местните, като на това място са получавали подходящото лечение. Днес на острова живеят едни много възрастни обитатели, а именно огромните костенурки, пренесени от Сейшелските острови.
106-годишна костенурка
помещенията, в които са се лекували болните в миналото

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *