Несъмнено Бодрум е парти дестинация номер едно за нас. Обожаваме приключенията и  купоните, а това място предлага и двете неща.

Скокове в необятни води, цветни коктейли, бели постройки, златен загар, танци под струя от шампанско и вкусна храна са само част от нещата, с които китния курорт ще ви изненада.

            В този блог ще ви разкажем за красивия курорт, ще ви дадем няколко предложения за това как можете да прекарате свободното си време там и какво да не пропускате да направите.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОДРУМ

Курортът се намира в област Мугла в Югозападната част на Турция. Градът се простира на голям по мащаби полуостров с няколко залива. Най-често туристите отсядат в Гюмбет – един от тези заливи, като там са разположени и повечето хотели.

Още с влизането си в курорта ще бъдете впечатлени от уникалната архитектура. Строителството е ниско, а сградите са в синхрон една с друга. Постройките са бели и заобиколени с китни розови цветчета, а залезите там са спиращи дъха.

Климатът е средиземноморски, лятото е горещо и дълго, а зимите са кратки с най-ниски температури около 15 градуса. Може да се къпете във водите на Бяло море от май до октомври.

В превод от турски Бодрум означава „мазе“. Странна дума за такова място.

Курортът се слави с много плажове – от пясъчни до каменисти, и възможност за практикуване на различни водни спортове. Плажовете, които ние ви препоръчваме, са Гюмбет, Битез и Бардакчъ. Всеки от тях е със своята сила. В Гюмбет можете да практикувате водни спортове, в Битез има много портокалови горички, в които стават страхотни фотосесии 😊, а за Бардакчъ впечатление ни направиха многобройните скъпи яхти, носещи се в морето.

На това място можете да чуете една легенда, която гласи, че всички мъже, които пият вода от извора Салмакис, стават женствени и започват да приличат на хермафродити.

КАК МОЖЕ ДА ПРЕКАРАТЕ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ В БОДРУМ?

За тези от вас, които не искат постоянно да се излежават около басейна или на плажа, имаме няколко предложения за посещение на забележителности. Това са Бодрумската крепост, Византийска църква, мелницата, Амфитетърът, портата на Миндос и замъка на Св. Петър.

Можете да се отдадете на водни спортове като уинд и кайт и сърфинг, гмуркане с шнорхелинг, водни ски, парасейлинг, ветроходни лодки и дори хидроцикли.

И не на последно място ви предлагаме един хубав ПАЗАР. Не пропускайте да се отдадете на това занимание. Всеки вторник в Бодрум се организира голям пазар за дрехи и обувки, а също така може и да намерите много световни вериги за облекло.

За да се придвижвате из китните улички на града, може да използвате маршрутки, които се движат навсякъде, идват през малък интервал от време и са на ниски цени. Може да използвате също и колела.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАТЕ В БОДРУМ?

  • Хамам – това несъмнено е едно от нещата, които всеки човек трябва да преживее в живота си поне веднъж. В миналото хамамите са се ползвали от необходимост, а днес са повече като атракция. Това е типичната турска баня. Цените не са много ниски, но си струва. Съобразени са с факта, че хамамите се посещават предимно от туристи, съответно действителните цени са доста по-ниски и с повече късмет и пазарлък може да се договорите и за по-ниска цена. Приблизително цените са около 100,90,80 TL. Хубаво е да посетите това място в началото на почивката ви, защото след хамама тялото е по-предразположено да почернее, когато се печете, а също и защото при банята ще ви бъде свален вече добития тен.
  • Посещение на Alora beach – Това е плаж, обсипан с клубове, където можете да станете част от най-лудите дневни партита с много силна музика, пяна, джакузита и кръшни танци. На това място всеки се забавлява, плажът не се използва за почивка, а морето се ползва в случай, че искате да се разхладите от неспирните танци. Там ходят предимно млади хора. Не пропускайте този плаж!

Нощен живот – нощният живот в Бодрум е силно развит. Има рекордна гъстота на барове, дискотеки и ресторанти. Най-добрите клубове са “Hadigari Night Club”, “Halikarnas”, който е с една от най-големите зали за танци в света и „Be One”, където пускат музика много световно известни диджеи, а ултра съвременното осветление и ефекти ще допринесат за страхотното ви изкарване в този клуб. Има още купища клубове, барове и дискотеки с най-разнообразна музика и хореография. Дискотеките там нямат вход, обслужването е на много високо ниво и често, ако има компания от момичета, охраната се грижи за тяхното спокойствие.

Корабче – Предлагат се най-разнообразни програми с парти корабчета както от туроператорите по хотелите, така и от местните. Естествено офертите, които местните предлагат, са на по-достъпни цени. На борда ще можете отново да се забавлявате, защото често има пяна партита, силна музика и коктейли, също така ще се насладите на тюркоазените води на Бяло море и дори ще имате възможност да скачате от кораба в дълбоките му води.

Обиколките обикновено са целодневни и в повечето оферти има включен специален обяд. Голяма част от плавателните съдове в Бодрум се превръщат в клубове вечер. Силно ви препоръчваме такова ‘‘лазурно пътешествие‘‘.

Бодрум е мястото, на което ще можете да се отдадете на забавление и приятни емоции. Горещо ви препоръчваме да разнообразите ежедневието си с най-шумния, най-веселия, най-посещавания и най-прекрасния курорт в Турция.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *