В един от най-магичните месеци в годината, изпълнен с много любов, топлина и уют, ще ви дадем идея за една празнична разходка до Немския коледен базар в София.

Базарът се организира вече в продължение на 10 години в столицата, а тази година започна от 20.11 и ще продължи до 22.12, с работно време до 20:00 часа, поради ограниченията, свързани с мерските срещу Коронавируса.

Носещ истинска коледна атмосфера, базарът е украсен от горе до долу в лампички и празнични играчки. На територията му са разположени малки дървени къщички, предлагащи на посетителите както хапване, така и декорация за дома в типично немски стил.

Част от нещата, които можете да си купите от базара са шоколади под формата на различни фигури, украшения за елха, а за хапване, гофрети, типично немски чуроси и картофена спирала. Също така там ще откриете будка, където може да си направите по една коледна снимка за спомен.

Картофена спирала

Фигурки от шоколад

Истината е, че базарът е по-подходящ за посещение вечер, защото тогава светлините на елхата и всичко наоколо са запалени, а това ни потапя допълнително в една изключителна празнична атмосфера.

Въпреки това. тази година ние се разходихме през деня и то в делничен ден, за да избегнем тълпата от хора. Пихме по един греян шоколад, но не бихме казали, че е най-вкусният, който някога сме опитвали, въпреки че е изключително специфичен и интересен на вкус и ако обичате да опитвате нови неща – не бива да го пропускате.

Греян шоколад

Немският коледен базар не е място, от което може да се купи кой знае какво, но определено може да ви зареди с коледно настроение и да разнообрази деня ви. Не спирайте да мечтаете, защото съществува една приказка, че по Коледа стават чудеса!

До нови срещи, скъпи приятели. 🙂

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *