„Странник съм аз от далечна земя
и по пътя те носих в сърцето си.
Пазих те скрито в моята душа,
както майката пази детето си.

Носих те дълго моя мечта
и изграждах те камък по камък.
Виждам те вече пред мен си сега
ВЛЮБЕН във ВЯТЪРА ПРИКАЗЕН ЗАМЪК“


Още от далечината Замъкът „Влюбен във вятъра“ ни смая със своята вълшебна постройка: беше като излязъл от приказките, които като малки са ни чели. И като че ли във въздуха имаше невидима магия, която все ни теглеше към него и ни приканваше да се разходим из тайнствените му пътеки.

Замък „Влюбен във вятъра“

Замъкът е разположен близо до село Равадиново, на около 6 км от гр. Созопол. От едната му страна се намира Странджа планина, а от другата – морето.

Тъй като в непосредствена близост до Замъка „Влюбен във вятъра“ се намира и Аквапарк „Нептун“ (прочетете повече за него ТУК), решихме, че е по-изгодно да си купим комбиниран билет за посещение на двете места на цена от 38,00 лв. на човек. Не се притеснявайте за колата си – паркингът пред Замъка е безплатен, а самият Замък е отворен за посетители всеки ден без почивка.

Още на входа ни посрещна един рицар от миналото, с когото можете да се снимате, а в края на обиколката си в Замъка, да вземете както принтираната си снимка, така и магнит с нея. Цената на магнитът е 5 лв., но е спомен, който може да окачите на хладилника си и да ви напомня за приказното място.

Идеята за построяването му е на архитекта Георги Тумпалов, зародила се още през далечната 1956 г. Самият замък е изграден от около 20 хил. тона мрамор, добит от Стара планина. Благодарение на микродиамантите в състава му, мраморът променя цвета си в различните части от денонощието – от бял до розов. Формата на Замъка, погледната от птичи поглед, наподобява кръст.

На територията на Замъка има богато разнообразие от флора и фауна – екзотични растения, лебеди, водоплаващи птици, пеликани и сладководни риби са само част от тях.

Някои от най-красивите забележителности, които ни направиха впечатление, бяха Фонтанът на желанията, където можете да си намислите желание и да хвърлите монета в него, малкият параклис, винарната и езерото, в което плуваха изящни лебеди.

Фонтан на желанията
Фонтан на желанията

При желание за 25,00 лв на човек може да си организирате дегустация на вина във винарната.

Винарна
Винарна

В случай, че решите, може да поседнете в ресторанта, разположен до самото езеро, и просто да се наслаждавате на магията, която се случва около вас.

Разбира се, освен разходка и посещение на някои от залите в Замъка, на територията му могат да се организират и различни развлекателни игри както за цели семейства, така и само за деца.

Общата продължителност на обиколката на Замъка може да достигне и до 1 час, в зависимост от темпото, с което се движете, и от фотопаузите, които правите (а ние ви гарантираме, че ще бъдат много).

Със сигурност Замъкът „Влюбен във вятъра“ си заслужава да бъде посетен. Защото много често в ежедневието си забравяме, че чудесата и магията съществуват. И че са навсякъде около нас, стига да развихрим малко въображението си и да повярваме в тях.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *