Тази публикация ще бъде малко по-различна от останалите тук, защото ще си позволим да поговорим за онази страна на Слънчев бряг, за която никой не говори. Не защото не съществува. Напротив, тя е по-жива отколкото някога е била. А просто защото, както във всеки един аспект от животите ни, за лошото се говори много повече, вдига се много повече шум и някак си успява да погълне хубавото, онова, което наистина си заслужава да се отпразнува в този живот.

Kikki Beach

Слънчев бряг е „земята на свободията“, като към това не бързайте да приписвате негативни асоциации. Това е мястото, където човек може да бъде който си поиска, да се облича както си поиска и да прави каквото му душа пожелае в рамките на престоя си, без да рискува, че някой ще го посочи с пръст и ще го осъди.

Това е мястото, където определено може да излезете от зоната си на комфорт, без дори да почувствате и капка гузност и несигурност в това време. И понеже предполагаме какво си мислите вече, то нека ви опровергаем: това е мястото, където за първи път превъзмогнахме страха си от гравитацията с полет с парашут. Пътувахте 40 минути с малка яхта навътре в морето, за да се насладих на 15 минути, реещи се сред безкрайното синьо небе, на височина, от която човек може да види нос Емине, целия курорт + Несебър и Свети Влас, но и къде свършва непокорното, любимо синьо. Преживяването определено си заслужава 65-е лв, които платихме, защото за първи път изпитахме удоволствието от това да се рееш безтегловно в облаците.

В „Слънчака“ може да изпитате и вестибуларния си апарат и колко точно ви е здрав коремът в лунапарка (ако разбирате какво имаме предвид). Срещу 30 лв. може да си осигурите билет за 3 от най-преобръщащите представите въртележки, които в края може да ви накарат дори да си забравите името. Затова по-добре не рискувайте да се качвате на тях една след друга, а си оставете по 1 за ден.

Гарантираме ви, че тук ще опитате най-вкусния печен пълнен картоф (с каквото си пожелаете, почти) на крайбрежната линия пред Гранд хотел „Виктория“; най-ароматната доматена супа със скариди в “The Funny Pub” докато гледате мач на големия екран; най-апетитните банички до “Fish Dip” , които стават още по-желани щом видите дългата опашка, която се извива пред тях; и не на последно място – ще видите, че извървяните километри по плажната ивица са си заслужавали всяка стъпка, за да стигнете до така любимите сладоледи на салон „Клио“, които (както е модерно да се казва) са „Веднъж!

Сладоледен салон „Клио“

Не ни разбирайте погрешно – далеч не изключваме вероятността да попаднете на пияни туристи, които да вървят подир вас с продължение на няколко пресечки под претекст, че само искат да ви изпратят до хотела ви и нищо повече. Или пък, че на сутринта цялата главна улица на Слънчев бряг прилича на едно голямо кошче за смет от вечерните премеждия на останалите посетители на курорта.

Това, което искаме да ви кажем е, че независимо дали сте от онези, които прескачат от парти в парти, правят луди салта в басейните, къпят се в море от емоции, или пък си наваксват с изгубения сън през годината, в Слънчев бряг имате възможността да бъдете всичко, което не може да си позволите през останалите 360 дни, в които влизате в различни социални норми само и само за да се впишете сред останалите.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *