Наред с арабското гостоприемство и уют, Тунис предлага на своите посетители изобилие от забележителности. Заедно поемаме на разходка из малка част от най-красивите локации на територията на страната, като ви предлагаме топ 7 места, които да посетите в Тунис, а ако вие все още не сте се запознали с магията, наречена Тунис, ТУК може да го направите.

  • Столицата Тунис – хипнотизиращ лабиринт от древни улички, преплитащи в себе си сложна, но впечатляваща култура. Една от най-важните забележителности е градската Медина (пазар), предлагаща всякакви стоки. Градът е пълен с паметници на културата, хамами, дворци и много, много история…
Център на Тунис
Кафене в Медината
  • “Музеят Бардо“ – неповторимо място, позиционирано в столицата Тунис, обагрено от африкански древни музайки.
“Музея Бардо“
“Музея Бардо“
“Музея Бардо“
  • Сиди Бу Саид – едно от най-красивите места в Тунис, често наричано “тунизийското Санторини“ или “кварталът на богатите“. Намира се на висок хълм в областта на столицата, а от там се открива впечатляваща гледка към водите на Средиземно море. В цветовата гама на града присъстват само два основни цвята – синьо и бяло.
  • Кап Бон – това е полуостровът на изобилието на Тунис. Изключително плодородно място. Тук посред зима цъфтят портокалови и лимонови дръвчета. Пълно е с безкрайни гори и овощни градини, подходящи за разходка. Пясъкът е един от най-фините на територията на страната и това прави плажовете на Кап Бон едни от най-предпочитаните.
  • Кайруан – това е духовният център на Тунис. Градът е почитан като четвъртият най-важен свещен град в мюсюлманския свят след Мека, Медина и Йерусалим. Разбира се, присъства и в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Там отново може да посетите местната Медина, “Великата джамия“, Аглубидните басейни, съдържащи резерв от дъждовна вода, “Бир Барута“, представляващ кладенец от 17 век, от който се добива вода с помощта на камила, а също и гробницата на Сиди Абед ел Гариани.
Великата джамия
Аглубидните басейни
Медината на Кайруан

Гробницата на Сиди Абед ел Гариани
Бир Барута
  • Картаген – това е един от най-древните градове в световната история. Намира се на 15 км. от столицата на хълмист нос, с изключителна гледка към Средиземно море.
Картаген
Картаген
  • Амфитеатърът в Ел Джем – най-голямата забележителност на Тунис. В центъра на съвременния град Ел Джем се издига величествена римска реликва, предлагаща на туристите да се разходят из коридорите на амфитеатъра, където някога са гледани животните, участващи в боевете на арената.
Амфитеатърът в Ел Джем
Амфитеатърът в Ел Джем
Амфитеатърът в Ел Джем
Ел Джем

Разбира се, Тунис предлага още много места, които приковават погледа, преобръщат представите и пленяват сърцата ни, но ако някога се озовете на територията на страната, не пропускайте поне тези 7, защото чрез тях ще усетите духа на арабската култура!

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *