Венеция е един от градовете, в които на практика няма коли, тъй като пътуването с автомобил е крайно нефункционално и в голям процент от случаите просто невъзможно. Едно от най-хубавите неща, които могат да ви се случат, е да се загубите във Венеция. Ако искате да се насладите на истинската красота на Венеция, си наемете гондола или се разходете пеша из тесните й улички.

Ако разгледате детайлна карта на Венеция, ще видите, че се състои от повече от 100 отделни островчета, които са пресечени от канали. Преминаването между отделните островчета не винаги изисква специален превоз. В повечето случаи има малки мостчета, които свързват островчетата. Канале Гранде е най-големият раздел между островите.

Вероятно не знаете, но известния в цял свят Мост на въздишките свързва старите затвори със стаите за разпит в Двореца на дожите. През 19-ти век английският поет Лорд Байрън го нарича Мост на въздишките (на италиански: Ponte dei Sospiri). Според легендата затворниците въздишали, щом поглеждали към Венеция през прозорците преди да бъдат отведени към килиите си. Според едно старо предание, ако двама души се целунат, минавайки под моста по залез слънце, ще се обичат и ще останат заедно завинаги.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *