В София си? И си гладен, но не ти се готви?

От друга страна пък си в центъра на столицата и докато се прибереш вече я си прегладнял, я ти е паднала кръвната захар?

Пък и ти се яде нещо хем от българската кухня, но в същото време и нещо различно?

Café 1920  предлага точно това на своите посетители с иновативните си интерпретации на българската традиционна кухня от различните региони на България. А още по-хубавата новина е, че храната в менюто е приготвена от изцяло български продукти.

Мястото се намира в центъра на Стара София и смеем да твърдим, че наистина е успяло да запази духа на старата столица. Това е и целта на заведението, чийто слоган е „Пътуване във времето“, а най-хубавата част е, че не е задължително да станете сутрин рано, за да опитате от традиционните закуски като бухтички и пържени филийки – просто защото може да ги опитате от 7:30 ч. до 22:00 ч., когато заведението затваря.

Докато се наслаждавате на топлата си напитка или домашна лимонада или си похапвате някоя от храните, носещи вкуса на детството , получавате и бонус – гледка към Лъвов мост.

Странджанка „Wanna be““
Сандвич „Old but gold“

Мястото, на което е разположено заведението не е случайно: пред „Момичетата от града“ собственикът му споделя, че именно на това място някога се е намирала една от портите на Стара София и след построяването на Централна гара е било един от най-бързо развиващите се райони в града.

За да допринесе още  малко към това усещане за носталгичното минало, напомня и оголената стена с оригинални тухли на сградата.

Името на Café 1920  също не е случайно: самият строеж на сградата е започнал около 20-те години на XX век и с това правят препратка между връзката на миналото и настоящето.

„Виновникът“ за създаването на Café 1920  е Димитър Димитров, познат на някои от зрителите като един от финалистите в третия сезон на предаването “Master Chef”. А ние искрено му благодарим за това, че ни върна в миналото с познатия ни от детството вкус на ястията си.

Препратки към интервюто на Димитър Димитров: „Момичетата от града“ :
https://momichetata.com/gradski-nahodki/cafe-1920-kdeto-preotkrivame-vkusa-ot-detstvoto-ni

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *