Чудили ли сте се някога как се създават историите? Дали са чисто и просто проекция на нечие въображение, или пък са действителни случки, на които разказващият е присъствал?

Истината е, че няма грешен отговор. Но пък имаме отговор на въпроса: „Къде се създават историите?“ и смятаме да ви отведем точно там, в сърцето на София, където във всеки един момент се случва нещо, което си заслужава да бъде разказано и чуто.

Вътрешната страна между ЦУМ и Министерския съвет

Точната локация е ресторант „Story“- на 1 минута от метростанция Сердика, в тихата вътрешна страна между ЦУМ и Министерския съвет. Тук всеки един от посетителите има две опции: или да стане разказвач, или да се наслади на чудните истории, които ще достигнат до ушите му. И ако не ни вярвате, то нека ви разкажем самите ние една от тях.

Story Bar & Dinner

Става въпрос за един парижки апартамент, който е бил затворен за около 100 г.и когато го отварят, се оказва, че целият е изпълнен с находки, коя от коя по-ценни. Но има едно нещо, което се отличава най-много от всички – картина на художникът Болдини, която никой ценител на изкуството не е предполагал дори че съществува. Дневниците, скрити в едни от шкафовете на своята притежателка, разказват нейната история: от това как тя всъщност е непризнатата дъщеря на известния Викторио Юго, до това как срещата й с Болдини и хиляди други утвърдени днес класици оставят своя отпечатък в живота й.

„Парижкият апартамент“ от Мишел Гейбъл

Няма да ви издаваме повече тайни за парижкия апартамент, но ако ви е интересно може да прочетете едноименната книга на Мишел Гейбъл.

Докато се наслаждавате на красивите и причудливи истории, може да погъделичкате и друго свое сетиво. „Story Bar & Dinner“ разполага с внимателно подбрано меню, където всичко е умерено и ви спестява много време в избора ви на ястие и питие, като в допълнение присъстват и елементи от социалните мрежи – ❤️. Цените напълно съответстват както на качеството на храната, така и на обслужването. За около 20 – 25 лв. на човек може спокойно да се храните, без да се притеснявате, че парите, които ще похарчите, са повече заради локацията и атмосферата, отколкото за храната. Като традиционалисти, ние си поръчахме салата „Цезар“ и салата „Българка“ (защото, нека бъдем честни, човек никога не може да сгреши като си поръча една от двете).

Салата „Българка“
Салата „Цезар“

Улисани с красивата парижка история, нямаше как да пропуснем да опитаме и от сладкишите на заведението. Ето защо заложихме на чийзкейк, залят със сладко от ягоди, който изключително много си подхожда с една чаша розе.

Story Bar & Dinner
Story Bar & Dinner

Истината е, че за да усетите изцяло приятната атмосфера на мястото, най-подходящото време е мрачното. Ще се запитате защо, нали? Тогава атмосферата на мястото става още по-уютна и предразполагаща раказвач и слушател за следващата история. Ако пък решите да посетите „Story“при хубаво слънчево време, не забравяйте да си направите „story“за социалните мрежи, което си е направо задължително, когато го посещавате. А и „винаги е модерно да си направите още едно story“.

Story Bar & Dinner

Което и от двете да изберете, ви гарантираме, че с едно няма да сбъркате – мястото. Няма добра или лоша история. Има само неразказана, която все още очаква да бъде чута и споделена.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *